Csaphornyos parketta - Az időtlen szépség
A csaphornyos parketta évszázados tradíciókra épülő, hagyományos, nagy teherbírású burkolatot alkot, amely szépsége és tartóssága miatt az egyik legnépszerűbb parkettaféleség. Teljes keresztmetszetében valódi, tömörfából készül.

Tölgy csaphornyos parketta

Natur:    Természetes növekedésből adódó színhatás megengedett. Repedés,- és szíjácsmentes, durva szövetszerkezet nélküli. Egészséges, jól benőtt színazonos göcsök 1-3 mm átmérőig, fekete tűgöcs, megengedettek, kivéve ha csoportos az előfordulás. A felület tükrös, féltükrös és rajzolatos elemekből áll, de a rajzolatosság durva, nagymértékű nem lehet. Ferdeszálúság a szélesség 50 % -ig megengedett.
    
Standard:    Természetes növekedésből adódó élénkebb színhatás megengedett. Repedés,- és szíjácsmentes, durva szövetszerkezet megengedett. Egészséges, jól benőtt göcs 8 mm-ig, fekete göcs 1-3 mm átmérőig megengedett kivéve, ha csoportos az előfordulás.

Rusztik:    Szíjácsmentes, jellemző rá a göcsösség, és az élénk rusztikus színhatás. Megengedett az elszíneződés, enyhe tárolási foltok. Fekete göcs 10 mm átmérőig, egészséges göcs 15 mm átmérőig megengedett. Járófelületen hajszálrepedés max. 15 mm hosszan, hátoldalon repedés lehet. 

Markant:    Felső felületrepedéstől mentes, jellemzően egészséges szíjács megengedett, egészséges jól benőtt, színazonos göcsök 10 mm átmérőig megengedettek. Különösen feltűnő, durva szöveti különbség nem megengedett. Kismértékű  elszíneződés, szürke szíjács megengedett

Tölgy csaphornyos parketta - Tölgy markant
Tölgy markant
Tölgy csaphornyos parketta - Tölgy rusztik
Tölgy rusztik
Tölgy csaphornyos parketta - Tölgy standard
Tölgy standard
Tölgy csaphornyos parketta - Tölgy natúr
Tölgy natúr
Méretek
Üzemünkben gyártott méretek:
300x45,55,65x22 mm
350x45,55,65x22 mm
400x45,55,65x22 mm
450x65x22 mm

FIGYELEM! A fenti méretskála jellemezően Tölgy fafajból kerül gyártásra, de azok közül is néhány méretből vagy méreten belül valamely minőségből időlegesen hiány lehet.
Csomagolás: kötegenként 50 db (25 db jobbos +25 db balos) pántolva és zsugorfóliázva Súly: 16 kg/m2
Minőség: MSZ EN 13226:2003
Minőségbiztosítás: ISO 9001:2015
FIGYELEM! A csaphornyos parkettáink teljes egészében valódi fából készülnek, amely egy természetben fejlôdô natúrtermék. Strukturális és színváltozások az anyag tulajdonságai, melyek megjelenési formái rendkívül változatosak. A bemutatott fotók ezért nem reprezentálhatják teljes valóságában az egész felületet, arról csak általánosságban szolgálnak információként.

Fektetéshez szükséges segédanyagok, tudnivalók:
Lakkok, ragasztók
Ápolási útmutató
Mátraparkett partner Mátraparkett partner Mátraparkett partner